Slot – glavni trener, a ne menadžer Liverpula

Premier League 20. maj 202422:22 4 komentara
Arne Slot
Naomi Baker/Getty Images

Jirgen Klop u Liverpulu je bio zaposlen kao menadžer. Njegov naslednik Arne Slot nije baš u potunosti njegov naslednik. Holanđanin će u Liverpulu biti glavni trener, ne menadžer.

Slot će u Liverpulu biti glavni trener. On je 23. čovek koji će voditi klub sa klupe, ali prvi koji neće imati ulogu menadžera.

Promena je, ocenjuju britanski mediji, odraz praćenja modernih tokova fudbala. Većina engleskih klubova sada radi ono što evropski klubovi rade decenijama – razdvajaju ulogu trenera od uloge sportskog direktora ili menadžera.

Sada stvarno zvanično – Arne Slot je Klopov naslednik

Čovek koji nikada neće hodati sam – Jirgen Klop

Liverpul je, nakon najave Jirgena Klopa da napušta klub, napravio veliku reorganizaciju. Jer, ne odlazi samo Klop. Klub napušta i direktor fudbala Jorg Šmatke, kao i nekolicina važnih članova stručnog štaba.

U klub se vraćaju Majkl Edvards, kao šef fudbala, i Julijan Vard kao tehnički direktor. Pedro Markes će biti direktor fudbalskog razvoja za celu Fenvej sport grupu a Ričard Hjuz novi sportski direktor. Svi će, kao i Arne Slot na dužnost stupuiti od 1. juna.

U klubu veruju da će zvanje glavnog trenera Slotu dati mogućnost da se koncentriše na najvažnije aspekte u radu sa prvim timom. On će svakako biti neprikosnoveni autoritet i imaće punu kontrolu nad timom.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare