Sudija priznao grešku: Pikford je trebalo da bude kažnjen

Premier League 10. jan 202115:30 > 15:35 3 komentara
Virdžil van Dajk
Laurence Griffiths/Getty Images

Premijerligaški sudija Majkl Oliver priznao je da je napravio grešku jer nije dao crveni karton golmanu Evertona Džordanu Pikfordu posle oštrog starta nad defanzivcem Liverpula Virdžilom van Dajkom.

Derbi Mersisajda 17. oktobra obeležila je teška povreda Holanđanina. Van Dajk je prilikom sudara sa Pikfordom povredio prednji ukršteni ligament kolena, zbog čega je operisan, a još se ne zna kada bi mogao da se vrati na teren.

Pikford tada nije dobio crveni karton, jer je VAR pokazao da je Van Dajk bio u ofsajdu.

Povezane vesti

„Prva misao mi je bila da to ne može da bude penal zbog ofsajda, tako da moramo to a proverimo. Da nije bilo ofsajda, pokazao bih na belu taču. Gledao sam kompletnu situaciju nekoliko puta“, rekao je Oliver.

„Nismo dovoljno razmišljali o prekršaju. Mogli smo da dosudimo ofsajd i da Pikfordu dosudimo crveni. Ono što me je začudilo kasnije je što niko od igrača nije zahtevao crveni karton. Trebalo je da sagledamo širu sliku, da pogledamo kakav je bio start, a ne da razmišljamo samo o penalu. Pikford je trebalo da bude kažnjen“.

Prema poslednjim informacijama, Van Dajk napreduje u oporavku, ali mu je potrebno još mnogo vremena kako bi se vratio na teren.