Ten Hagu ne treba Rangnik kao konsultant: Odluka je na klubu

Mančester Junajted New Manchester United manager Erik ten Hag and director of football John Murtough in the stands Premier League - Crystal Palace v Manchester United
Action Images via Reuters/John Sibley

Novi menadžer Mančester Junajteda Holanđanin Erik ten Hag u nedelju je u Londonu gledao poraz svog novog tima protiv Kristal Palasa (0:1) u poslednjoj premijerligaškoj utakmici u sezoni, a u ponedeljak je prvi put odgovarao na pitanja engleskih novinara.

Povezane vesti

Moglo je tom prilikom da se čuje nekoliko zanimljivih i intrigantskih odgovora. Uspeo je dojučerašnji trener Ajaksa i da nasmeje engleske novinare kad su ga upitali za Kristijana Ronalda, kao i da ostane nedorečen u vezi sudbine kapitena Harija Megvajera.

Medije je interesovalo i kakva je situacija oko privremenog menadžera Ralfa Rangnika. Nemac bi prema ranije potignutom dogovoru sa klubom trebalo od sledeće sezone da bude savetnik u Mančester Junajtedu.

„Ja sam analiziram, posmatram okolo i razgovaram sa mnogo ljudi… ali povući ću svoju liniju. Rangnikova konsultantska uloga? To je na klubu“, istakao je novi menadžer Crvenih đavola.

Posle Ten Hagovom odgovora jasno je zašto je Rangnik prethodnih dana rekao da se (još) nije čuo sa budućim trenerom Junajteda, ali da mu rado stoji na raspolaganju…