Odložen meč Totenhema i Rena zbog korone u redovima Engleza

Europa Conference League 8. dec 202122:18 > 22:23 6 komentara
Marco Luzzani/Getty Images

Menadžer Totenhema Antonio Konte potvrdio je u sredu da je osam igrača Totenhema i pet članova pomoćnog osoblja kluba pozitivno na koronavirus. Zbog toga je i odložen meč između londonskog tima i Rena u okviru Lige konferencije.

U utorak je bilo poznato da ima nekoliko slučajeva zaraze u klubu. Odmah su počele spekulacije o utakmicama koje predstoje Totenhemu.

Povezano

Konte je potvrdio da je zaraženo čak osam igrača, ali i pet članova pomoćnog osoblja. Zbog toga je odlučeno da se meč sa Renom na kraju odloži. BBC prenosi da se razmatra šta će biti sa utakmicom protiv Brajtona u nedelju.

„Svakog dana imamo sve više pozitivnih. Svi smo malo i uplašeni, svi mi imamo porodice. Moje pitanje je zašto mi moramo da se nađemo u ovako rizičnoj situaciji“, rekao je Konte.

„Danas dva, a sutra ko? Ja? Ne znam… Bolje ja nego neko od igrača to je sigurno, ali mislim da nije u redu da bude bilo ko. Svi smo bili u kontaktu sa članovima svojih porodica“, dodao je Konte.

„Danas je nemoguće da pričamo o fudbalu. Ova situacija me je veoma uznemirila jer je veoma ozbiljna, imamo veliku infekciju“, dodao je Italijan.

„Pripremamo se za meč sa Renom, ali zaista nam je teško. Sve me ovo uznemirava. Ja sam ovde da pričam o fudbalu, o mojim igračima, o atmosferi koju želim da vidim sutra. Umesto toga, sedimo ovde i pričamo o kovidu“, dodao je na kraju uz napomenu da medicinsko osoblje brine o svemu kao i o tome ko je vakcinisan, a ko ne.