U Viganu opet kasne plate, igrači odbili da treniraju

REUTERS/Action Images/Molly Darlington

Vigan je, uz činjenicu da je praktično već u Ligi 1 i da je ove godine već kažnjen oduzimanje tri boda, pred novim haosom jer igrači odbijaju da treniraju zbog neisplaćenih zarada.

Četiri puta ove sezone Vigan kasni sa isplatama zarada igračima i stručnom štabu. Zbog toga le Engleska fudbalska liga reagovala i oduzela Viganu tri boda.

Sve do sada, igrači su svoje obaveze ispunjavali i normalno trenirali, ali njihovom strpljenju je izgleda došao kraj.

Lokalni mediji izvestili su da su, nakon sastanka, igrači odlučili da donesu tešku odluku i da ne treniraju dok problem ne bude rešen. Ako se ne pronađe rešenje, pitanje je da li će i kako biti odigran meč protiv Kvins Park Rendžersa 1. aprila.

„Laži koje nam se govore su postale neprihvatljive. Možemo da shvatimo da se kasni sa plaćanjem jednom ili dva puta, ali neprihvatljivo je da se ovo dešava već peti put. Rečeno nam je da novac stiže, da će nam biti uplaćen popodne… A 14 dana kasnje, tog novca i dalje nema“, napisao je Stiven Koker na Linkd inu.

„Od kada sam došao u klub, gledam igrače i stručni štab kako neumorno rade u pokušajima da zadrže klub u Čempionšipu. Teško je, taj zadatak iz dana u dan postaje sve teži.

Kao što poznata pesma kaže – posmatrati nepravdu u tišini zločin je samo po sebi. Moj stav je jasan. Stojim uz iskrene igrače i trenere kojima je ovim dešavanjima ugroženo i mentalno zdravlje“, dodao je defanzivac Vigana.