Ugovor do kraja sezone: Sautempton veruje Rubenu Selesu

Igrači Sautemptona i Ruben Seles Caretaker Manager of Southampton celebrates with with his players after winning the Premier League match between Chelsea FC and Southampton FC at Stamford Bridge on February 18, 2023 in London, England. Chelsea FC v Southampton FC - Premier League
(Photo by Justin Setterfield/Getty Images) - Igrači Sautemptona i Ruben Seles

Sautempton je objavio da je privremeni menadžer Ruben Seles u petak imenovan u stalnog menadžera ovog premijerligaša.

Povezano

Dve strane potpisale su ugovor po kome će ovaj mladi španski trener voditi ekipu do kraja sezone.

Ruben Seles je u ulozi privremenog menadžera vodio ekipu u prošlom kolu kada je Sautempton iznenadio Čelsi na Stamford Bridžu i došao do velike pobede od 1:0. Tada je na klupi Svetaca zamenio smenjenog Nejtana Džonsa.

Prethodno je u istoj ulozi bio i u novembru prošle godine, tada je privremeno zamenio Ralfa Hazenhitela. Austrijanac je dobio otkaz i ubrzo je na njegovo mesto doveden Džons, ali ovaj Velšanin nije uspeo da podigne ekipu, koja trenutno zauzima poslednje mesto u Premijer ligi.

Ruben Seles ima 39 godina i ovo će mu svakako biti najveći izazov u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Sticao je iskustvo u brojnim klubovima širom Evrope. Počeo je kao kondicioni trener u grčkom Arisu, sličnu ulogu imao je i u španskom Viljarealu, a onda kao pomoćni trener radio u ruskom Šinjiku, azerbejdžanskom Nefčiju, norveškom Stromsgodsetu, azerbejdžanskom Karabagu, danskom Arhusu, španskoj Valensiji (U18), danskom Kopenhagenu, sve dok juna 2022. nije stigao u Sautempton. Prvo je bio u stručnom štabu Hazenhitela, zatim i Džonsa.

Zanimljivo je da će vatreni debi kao stalni menadžer Sautemptona imati u subotu u gostima protiv Lidsa, trenutno pretposlednjeg tima na tabeli Premijer lige. Lids ima 19, Sautempton 18 bodova. Biće to pravi derbi začelja!