„Utakmica je sutra. Velika utakmica. Finale“

Tomas Tuhel
Image number: 1010498649 Imago Sports via Guliver

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel neće dozvoliti da izjave menadžera Romelua Lukakua poremete pripreme za veliko finale FA Kupa u kome će se Čelsi za pehar boriti sa Liverpulom.

„Ako agent želi da pregovara sa novim vlasnicima, a ne sa mnom, to je u redu. Hajde da vidimo da li će ugovoriti sastanak, to je njegovo pravo da pokuša. Mi smo tu da razgovaramo sa svima i da procenimo sve što je potrebno za svakog igrača. A posle toga možemo da vidimo šta će se dogoditi i kakvi dogovori mogu da se naprave. To uključuje i Romelua. Video sam te vesti pre deset minuta. Tako je to nekada u fudbalu, nekada će se dešavati stvari koje ne želite da imate pre velikih mečeva. Za mene to nije nikakva smetanj, nadam se da ni za samog igrača ali i ostale nije“, rekao je Tuhel na konferenciji za medije.

Pred veliki meč, jedno od pitanja za Tuhela bilo je i da li u napadu protiv Liverpula zajedno mogu da zaigraju Kai Haverc i Romelu Lukaku. U principu, odgovor je bio ne.

„Uvek mogu da ih stavim zajedno iako mi se čini da se ne uklapaju savršeno. Tako da je najverovatnije da će jedan od njih biti na terenu, ali ne želim da objavljujem sastav danas. Ali, da vas podsetim, Romelu je igrao u poslednje vreme i postizao golove. Radi sve da se nametne i dobije minute. Odluku ćemo doneti tek sutra“, rekao je Tuhel.

Tuhel je najavio da ne očekuje da se meč razlikuje od ostalih duela dva tima – dakle, očekuje meč pun intetnziteta.

„Odigrali smo toliko neizvesnih mečeva, intenzivnih. Moraćemo u svakom momentu da budemo na visini zadatka. Ne očekujem neke lude promene ni kod njih ni kod nas. Utakmica je sutra. Velika utakmica. Finale. Finale velikog takmičenja. I želimo da nas primete“, poručio je Tuhel.

Finale FA Kupa u subotu možete gledati ekskluzivno na Sport Klubu 2 od 17.45.