Vest Hem želi Žirua u januaru

REUTERS/Tim Keeton

Olivije Žiru je prvi na listi pojačanje koje u svoje redove želi da dovede Vest Hem tokom prelaznog roka u januaru. Francuz bi u redove „Čekićara“ trebalo da dođe na insistiranje trenera Dejvida Mojesa.

Iako je pružao odlične partije, Žiru se nije ustalio u prvom timu Čelsija. Prednost u samom špicu u Premijer ligi ima Ejbraham, koji je postigao dva gola u poslednjem kolu upravo protiv Vest Hema. Frenk Lampard ne želi da pusti Francuza u drugi klub, međutim Žiru je bio jasan da želi stalno da igra kako bi izborio mesto u reprezentaciji Francuske za Evropsko prvenstvo sledeće godine.

povezane vesti

Sa druge strane Vest Hem kuburi sa napadačima. Nemac Haler, koji je došao za 45 miliona funti za sada se ne snalazi u Premijer ligi. Postigao je samo dva gola u 11 mečeva i očigledno ne može fizički da isprati napore na Ostrvu. Prva opcija u napadu Antonio je povređen još od 24. oktobra.

Žiru je do sada u Premijer ligi igrao za Arsenal  i Čelsi. Postigao je 88 golova u jednoj od najjačih evropskih liga.

Čelsi u narednom kolu u gradskom derbiju dočekuje Arsenal u subotu od 18.30 časova, dok će Vest Hem u nedelju od 15.15 časova ugostiti Brajton. Oba meča biće direktno prenošena na kanalima Sport kluba.