Za navijače: Brentford i sledeće sezone u istim dresovima

Warren Little/Getty Images

Prva sezona Brentforda u Premijer ligi svakako je velika stvar z aklub, ali klub je našao još jedan način da obraduje svoje navijače - sledeće sezone neće menjati garnituru dresova.

Istorijski dres sa crveno-belim prugama u kome je Brentford pobedom protiv Arsenala započeo sezonu 2021/22 ostaje izbor kluba i za sledeću sezonu.

„Poštovanje, napredak i zajedništvo su vrednosti koje iznad svega poštujemo u Brentfordu. To znaju svi naši navijači. Takođe, verujemo u to da fudbal mora da bude nešto što svi sebi mogu da priušte, svesni smo da je to nešto na čemu uvek mora da se radi. Zato smo svi podržali ovu ideju“, rekao je izvršni direktor kluba Džon Varni.

„Iako to nije praksa u Premijer ligi, od brojnih navijača smo čuli da bi na ovaj način uštedeli mnogo novca. Ove sezone učešće u Premijer ligi za nas znači i veće prihode od TV prava i komercijalnih parnera i zato je ovo savršeno vreme da uradimo nešto za navijače, a da to ne utiče materijalno na klub“, dodao je Varni.

On je istakao i da je broj prodatih dresova pre početka sezone, ali i tokom nje, a posebno u periodu pred nastupajuće praznike veći nego ikada i da zato sve u klubu posebno raduje što će navijači taj dres koristiti i sledeće sezone.

„Uz to, verujemo i da je ovo iskorak u očuvanju životne sredine bar malo. Nastavićemo da radimo na tome da proizvodnju svojih dresova učinimo što isplativijom. Ovo jeste mali korak, ali verujemo da će biti koristan. Znamo i da ima onih navijača koji vole da svake sezone kupe sve tri nove garniture dresova i da sada misle da će možda njihov izbor biti smanjen. Ali, za njih možemo da najavimo da ćemo imati različitu treću garnituru koja će biti napravljena tako da oda počast dresovima iz osamdesetih godina prošlog stoleća“, nastavio je Varni i zaključio:

„Želeo bih da se zahvalim i kompaniji Umbro na razumevanju i podršci za ovu ideju, ali i ostalim sponzorima koji su omogućili da je sprovedemo u delo“.

Komentari (0)

Vidi sve komentare