Zvanično: Svi engleski klubovi se povukli iz Superlige

Fudbal 21. apr 20210:14 > 0:23 32 komentara
Catherine Ivill/Getty Images

Svih šest premijerligaških timova koji su bili članovi Superlige Evrope donelo je odluku da se povuče iz tog takmičenja, prenose britanski mediji. Mančester Siti bio je prvi klub koji se formalno odrekao učešća u SL, a za njim je sledio Čelsi. Kasnije tokom večeri istim koracima krenuli su Arsenal, Liverpul, Mančester Junajted i Totenhem.

U nedelju uveče objavljen je nacrt Superlige i 12 klubova-osnivača, ali je taj plan naišao na oštre osude najvećeg dela fudbalske javnosti.

Krah Superlige:

Siti je prvi izjavio da je „formalno reagovao i započeo sa procedurom povlačenja“, a zatim su reagovali i ostali engleski timovi.

Liverpul navodi da je njihovo učešće u novom takmičenju „stopirano“.

Mančester Junajted kaže da su „pažljivo slušali reakcije navijača vlade Velike Britanije i ostalih ljudi uključenih u klub i doneli odluku da ne učestvuju“.

Arsenal se izvinio rekavši da su „napravili grešku“ i dodali da se povlače pošto su videli rekaciju navijača i šire fudbalske zajednice.

Predsednik Totenhema Danijel Livi istakao je da klub „žali što je izazvao ljutnju i nezadovoljstvo“ ovim predlogom novog takmičenja.

Za sada ostaje da se vidi da li će ova epizoda imati neke posledice u vidu kazni iz FA, kao i šta će biti sa „neengleskim“ timovima-članovima SL.