Pike: Nejmar je taj koji treba da odgovori da li ostaje

Primera 26. jul 201710:42 > 10:53
Getty Images/Paul Gilham

Iako je pre par dana delovalo da je Nejmar definitivno prelomio da ostaje u Barseloni, što je uostalom objavio na svom Tviteru Đerar Pike, isti igrač je rekao da to Brazilac tek treba da potvrdi.

Samo sam izneo lični stav. Nejmar je taj koji bi trebalo da odgovori da li ostaje ili ne. Ja mogu samo da pretpostavim njegovu želju, intuitivno sam okačio fotografiju na Tviter, zato što bih voleo da se to desi. Nadam se da će tako biti. Meni se uvek više dopada da igram u supertimu, pre nego da budem njegova zvezda, međutim, razumem i one koji misle da je imati jednu zvezdu u ekipi bolje za publiku, jer tad imate i šou – rekao je Pike na konferenciji za medije u SAD gde se Barselona priprema za predstojeću sezonu.

Pike je izneo i detalje razgovore sa Nejmarom.

Ne idi u Pariz. To sam mu rekao. Ne idi u ligu koja, uz dužno poštovanje, nije dovoljno dobra. Ni jaka. Ako to uradiš samo ćeš sve što imaš staviti na jednu kartu. Ona se zove Liga šampiona. Ako je ne osvojiš nećeš biti prepoznatljiv onokliko koliko zaslužuješ. Prirodno je da može da menja stavove, u pitanju je dečko od 25 godina, jedinstven je talenat. Ima ponude. Dvoumi se. Siguran sam da nije sve u novcu. Možda je do projekta, mada mislim da PSŽ, ipak, nije najambiciozniji klub na svetu. Možda je do uloge u ekipi, pošto ovde igra sa najboljim fudbalerom u istoriji. Razumeo bih ako mu je motiv da na drugom mestu bude lider, jer je u Barsi to Mesi. Uvek je bio, uvek će i biti. Čak i da Nejmar ode, za veliki novac, sigurno nigde neće naći boljeg fudbalera nego što je Lionel. Zato sam mu rekao da ne ide u slabiju ligu od Primere.

U PSŽ se spremaju da aktiviraju otkupnu klauzulu za Nejmara koja iznosi 222 miliona evra, a Parižani su navodno već pridobili Nejmarovog oca za ovu opciju. Ipak, izgleda da je svlačionica učinila svoje, ali treba sačekati i samog Nejmara da se obrati javnosti.