Las Palmas vratio Hemesa na klupu

Primera 21. dec 201714:16 > 14:17
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Fudbalski klub Las Palmas objavio je da je angažovao Paka Hemesa za novog trenera. Španski stručnjak je prethodno vodio tim sa Kanarskih ostrva u sezoni 2010/11 u Segundi.

Las Palmas je postigao dogovor sa Pakom Hemesom do kraja sezone. U klub stiže kao slobodan agent, pošto je završio svoju avanturu u meksičkom fudbalu sa Krus Asulom. Zvanično će biti predstavljen 27. decembra“, stoji u saopštenju Las Palmasa.

Hemes je u Španiji najpoznatiji po periodu kada je trenirao Rajo Valjekano, koji je uspevao da spase ispadanja iz Primere tri godine zaredom, uprkos malom budžetu, pre nego što je klub ispao iz elite u maju prošle godine. Potom je preuzeo Granadu na početku prošle sezone, ali je otpušten posle malo više od mesec dana. Sa Krus Asulom se rastao krajem prošlog meseca.

Španski stručnjak je treći trener kojeg je Las Palmas angažovao od jula, pošto je Manolo Markes podneo ostavku u septembru, dok je Paku Ajestaranu uručen otkaz 30. novembra.

Pakito Ortis je od tada vodio klub, koji je pokušao da angažuje Argentinsa Horhea Almirona, ali nije uspeo zbog pravila Fudbalske federacije Španije. Almiron nema licencu UEFA, a pravila zahtevaju da mora da ima petogodišnje iskustvo vođenja nekog kluba u prvom rangu takmičenja, što on nema. Argentinski stručnjak je, inače, predvodio Lanus do titule šampiona Argentine i finala Kopa Libertadores.

Las Palmas je u sredu doživeo poraz od Hetafea rezultatom 2:0, pa je pao na samo začelje Primere sa samo 11 bodova.

Hemes bi na klupi kluba sa Kanarskih ostrva trebalo da debituje 6. januara, kada Las Palmas dočekuje Eibar.