Mijatović za SK: Zidan? Veliki problem za Real

Primera 31. maj 201814:47 > 14:50
David Ramos/Getty Images

Legendarni fudbaler madridskog Reala Predrag Mijatović rekao je za Sport Klub da je, kao i svi, iznenađen odlukom Zinedina Zidana da napusti ‚kraljevski klub‘.

Zidan je u četvrtak na konferenciji za medije objavio da odlazi, i to samo pet dana pošto su Madriđani po treći put zaredom osvojili Ligu šampiona, a po četvrti put u poslednjih pet godina. Francuski stručnjak je kao glavni razlog svoje odluke naveo to da je timu potrebna promena, a već se spekuliše o imenima trenera koji bi mogle da ga zamene.

Svi smo iznenađeni, ja sam oko osam ujutro dobio informaciju da će biti konferencija za štampu i da Zidan treba da ode. Niko ne zna prave razloge, verovatno samo on i predsednik znaju šta se zapravo dešavalo, a narednih dana će se možda nešto otkriti. Svi smo iznenađeni, a to je veliki problem za Real jer treba tražiti novog trenera, što nije nimalo lako u ovakvoj konkurenciji sa svim trenerima koji su već u velikim klubovima od zvučnijih imena“, rekao je Mijatović za Sport Klub.

Mijatović, koji je od 1996. do 1999. branio boje Reala, a kasnije tri godine obavljao funkciju sportskog direktora, naglasio je da Zidan sigurno nije odluku doneo tek tako.

Siguran sam da je Zidan ostavku imao u glavi već nekoliko nedelja, mogu da mislim tako, ali ne mogu pouzdano da tvrdim. Koliko ja imam informacije, nešto se u sredu dogodilo, imali su sastanak i verovatno se tada nešto izdešavalo. Zidan je odradio dobar posao u Realu, ne znam zbog čega je došlo do ove situacije, ali je svakako veliki problem sa kojim se treba izboriti u narednom periodu. Jer, zbog svega što je Real uradio poslednjih godina u Ligi šampiona ne sme sebi da dozvoli da prođe mnogo vremena, a da se ne zna ko će biti trener. Mada, mislim da Real već ima opcije od kojih se neke pominju u medijima“, naglasio je Mijatović.

Iako Mijatović naglašava da su u Realu već planirali određene promene u igračkom kadru, ističe da će promena trenera i te kako uticati na odluke koje će se donositi u narednom periodu.

Real je već imao ideju da osveži tim, pominjala su se brojna imena, tako da će pratiti strategiju koja je već zacrtan u sportski plan koji već postoji. Sve je još sveže, pa će sačekati sa donošnjem sportskih odluka do dolaska trenera, koji će morati da ima svoje mišljenje oko dovođenja igrača. Svakako je izuzetno nezgodna situacija za Real u ovom trenutku“, rekao je Mijatović za Sport Klub.