Barselona i Đirona traže dozvolu za meč u SAD

Primera 11. sep 201814:51 > 14:55
Mark Brown/Getty Images

Fudbalski klubovi Barselona i Đirona, kao i La Liga, zvanično su zatražili od Fudbalske federacije Španije dozvolu za održavanje njihove utakmice na tlu Sjedinjenih Država.

Ta utakmica, na kojoj će Đirona biti domaćin, trebalo bi da bude odigrana u Majamiju 26. januara, a postignut je dogovor o kompenzaciji za vlasnike sezonskih karata. La Liga je pre nekoliko nedelja objavila da će u narednih 15 godina jedna utakmica po sezoni biti igrana u Americi.

Povezano

Da bi utakmica bila odigrana, zeleno svetlo pored vladajućeg tela španskog fudbala moraju da daju i Fudbalska federacija Sjedinjenih Država, Evropska fudbalska unija i CONCACAF.

Prvi čovek Fudbalske federacije Španije Luis Rubijales prethodno je javno istakao da se protivi igranju utakmica van granica zemlje. Unija španskih fudbalera takođe je izrazila protivnjenje, a na sastanku u ponedeljak je odlučeno da će igrači biti ti koji će imati poslednju reč.

Đirona je istakla da utakmica u Majamiju predstavlja šansu za ekspanziju i rast, kako za klub, tako i Kataloniju. La Liga planira da za 1.500 navijača Đirone pokrije troškove putovanja u Majamiju, a još 5.000 će dobiti besplatne karte za gostovanje Barseloni 23. septembra.