Ko je za Grizmana najteži protivnik?

Primera 26. feb 201912:45 > 12:48
Angel Martinez/Getty Images

Fudbaler madridskog Atletika Antoan Grizman je tokom karijere igrao protiv brojnih igrača koji spadaju među najbolje na svetu, ali nema sumnju u to ko se među izdvaja među njima. Njegov odgovor će mnoge iznenaditi.

Grizman je braneći boje ‘Jorgandžija’, ali i reprezentacije Francuske, za rivale, između ostalih imao i Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, između ostalog. Međutim, kada je upitan za ime svog najtežeg protivnika, nije izabrao nijednog od njih, već plejmejkera Ajaksa Frenkija de Jonga, koji će na leto preći u Barselonu. Mladi Holanđanin je postigao dogovor sa katalonskim klubom vredan 75 miliona evra za pet godina.

Francuski fudbaler je prethodno dovođen u vezu sa šampionom Španije, ali se obavezao na vernost Madriđanima, pa ga u budućnosti čekaju novi okršaji sa De Jongom na suprotnoj strani. Njih dvojica su se već sastali tokom grupne faze Lige nacija, u kojoj su reprezentacije Holandije i Francuske ostvarile po jednu pobedu u međusobnim susretima.

U intervjuu za „Oh My Goal“, 27-godišnjem Grizmanu je postavljeno pitanje, na koje je odgovorio:

Rekao bih De Jong iz Ajaksa jer sam pokušao da izvršim pritisak na njega, ali nijednog trenutka nisam uspeo„.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Što se tiče najboljeg fudbalera svih vremena, francuski reprezentativac nije dao toliko jasan odgovor.

Sve to zavisi od ere, ali bih rekao Mesi ili Kristijano. Nikada nisam gledao Pelea ili Maradonu. Teško je to pitanje, svako ima svoj stil. Tu je i Zidan, osvojio je Svetsko prvenstvo, a Mesi i Ronaldo nikada nisu„, naglasio je Grizman.

U istom intervjuu od fudbalera Atletika je traženo i da izabere omiljenog saigrača.

Rekao bih Dijego Kosta zbog podrške koju mi daje na terenu. Dozvoljava mi da igram toliko slobodno. On je momak sa kojim odlično funkcionišem na terenu. Razumemo jedan drugoga pogledom, a uz to je on borac, mnogo toga izvlači iz mene, a to mi se sviđa. Retko je imati takav odnos sa saigračem„, istakao je Grizman.