Grizman: Vreme je za novi izazov, vreme je za Barsu

Primera 13. jul 20190:42 > 0:51
Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno

Najveće pojačanje Barselone u ovom prelaznom roku Antoan Grizman oglasio se posle "kontroverznog" prelaska iz redova madridskog Atletika u katalonski tim i otkrio razloge prelaska.

Kada sam bio mali, otac me je učio da vozovi ne prolaze samo jednom. Sada je vreme za novi izazov u novoj sredini. Konačno su nam se putevi ukrstili. Braniću Barsine boje stopostotnom odlučnošću i posvećenošću. Sada je naše vreme – rekao je Grizman u videu za klupski Tviter.

Saga oko prelaska jednog od najboljih francuskih fudbalera iz Atletika u Barselonu traje više od godinu dana. Bilo je blizu prošlog leta, ali je ofanzivac ipak odlučio da ostane u Madridu, uz potpisivanje novog, pojačanog ugovora. Ipak, u toku ove sezone pregovori su se obnovili i došlo je do zaokreta.

Povezano

Međutim, Barselona je čekala do jula sa realizacijom transfera, jer je u Grizmanovom novom ugovoru stajalo da je klauzula 200 miliona evra, ali samo do jula, kada njen iznos pada na 120. To je iskoristila Barselone i posle dosta natezanja i želje da plati Atletiku obeštećenje na rate, pa čak i 10 miliona veće, ipak je platila klauzulu.

U Madridu su bili nemoćni da spreče prelazak, ali najavili su tužbu, jer su po njihovim rečima igrač i klub pregovarali daleko pre jula, pa samim tim bi trebalo Katalonci da plate 200 miliona evra.