"Trebalo bi da se borimo za opstanak, ne za Evropu"

Primera 15. feb 202011:34 > 15:30
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Trener Hetafea Hose Bordalas smatra da trenutni plasman njegovog tima u La Ligi "nije normalan".

Hetafe trenutno zauzima treće mesto u šampionatu Španije gde mu u leđa gledaju timovi poput Atletiko Madrida, Sevilje, Valensije, Real Sosijedada, Viljareala i Atletik Bilbaoa. Ispred su samo neprikosnoveni Real Madrid i Barselona.

Povezano

Ljudi su poslednje tri sezone navikli da gledaju Hetafe u gornjoj polovini tabele, a to nije normalno… Zapravo trebalo bi da se borimo za opstanak u ovoj ligi!“, kaže Bordalas u intervjuu za El Pais.

Ekipa sa stadiona „Alfonso Peres“ u seriji je od četiri uzastopne pobede u šampionatu i to bez primljenog gola, a naredni rival je upravo šampion Barselona na Kamp Nou. Posle toga ih čeka i slavni Ajaks u Ligi Evrope. Ipak, Bordalas je čvrsto na zemlji:

Mi smo mali tim, skromni smo i složni u našoj borbi. To je naša snaga.“

Koliko nije realno da se Hetafe bori za vrh tabele i Evropu potvrđuju i sledeće reči trenera ovog tima:

Mi ne možemo da dovedemo igrače kao što to mogu drugi. U stvari, postoje igrači koje smo želeli da dovedemo, koji su imali ugovor u Leganesu, a nismo mogli da im platimo ono što su tražili. Pazite, govorimo o igračima Leganesa!„, ističe Bordales.

Takođe, ima primer igrača koga je Hetafe prošle sezone pozajmio iz engleskog Votforda, ali…

Ove sezone nismo imali novac za njegovu platu i on je na kraju otišao na pozajmicu u Granadu. Reč je o desnom beku Foulkjeru. Mi smo skroman klub i to je stvarnost„, zaključio je Bordalas.

Jedan od najboljih igrača Hetafea u proteklom periodu je i reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović.