"Mesi je kriv što Kutinjo nije uspeo u Barseloni"

Primera 12. maj 202014:53 > 15:00
Shaun Botterill/Getty Images

Brazila Filipe Kutinjo je početkom 2018. iz Liverpula konačno stigao u Barselonu sa epitetom velikog pojačanja i jedan od najplaćenijih igrača svih vremena, ali na Kamp Nou nije ostavio nikakav trag.

Španski velikan je izdvojio čak 160 miliona evra za Kutinja i očekivalo se da bi on mogao da bude idealna zamena za Nejmara, međutim, na Kamp Nou se nije naigrao, a klub ga je letos poslao u Bajern na pozajmicu.

Povezano

Brazilac je igrao na više pozicija u Barseloni i jednostavno se nije uklopio u ekipu koja umnogome zavisi od raspoloženja Lea Mesija. Mnogi i dalje smatraju da nekadašnji igrač Liverpula i Intera zaslužuje drugu šansu i da postoji mogućnost da ostane u Barsi.

Nekadašnji igrač Barselone Ronald de Bur izjavio je da veruje da je Mesi glavni razlog zbog čega Kutinjo nije uspeo na Kamp Nou.

„Kutinjo je igrač koji je bio zadužen za sve akcije Liverpula. U Barseloni je to drugačije jer tu ulogu ima Mesi. Vidite da je to mašina koja odlično funkcioniše, ali se Kutinjo u to nije uklopio. Navikao je da lopta ide najviše ka njemu, međutim zbog Mesija u Barsi to nije moguće. On je najbolje igrao u vremenu dok je Mesi bio povređen. Kutinjo je sjajan igrač, ali jednostavno ne uklapa se u igru Katalonaca i to je jedini problem,“ rekao je De Bur.

Brazilac je ove sezone odigrao 22 utakmice u Bundesligi i postigao je osam golova.

Prvenstvo Nemačke nastavlja se 16. maja, a Bavarci su lideri sa četiri boda više od Borusije Dortmund.