Carević u dilemi: Selta, Gimaraeš, Barsa, Đirona…

Primera 3. jun 20200:46 > 0:48
Privatna arhiva

Lazar Carević, izuzetno talentovani golman i član mlade reprezentacije Crne Gore, koji je sa omladincima Barse osvojio titulu klupskog prvaka Evrope, nalazi se na raskrsnici, a uskoro će morati da donese odluku.

Naime, Carević koji je tokom sezone koju je prekinuo koronavirus branio za Barselonu B, mora da odluči da li će ostati u Barseloni ili prihvatiti ponude koje ima iz Selte, Vitorije Gimaraeš, Đirone…

„Mundo deportivo“, smatra da je najrealnija opcija da se Carević kojem ističe ugovor sa Barsom, karijeru nastavi u Portugaliji. Vitorija Gimaraeš je prosledila ponudu, a Carević bi se borio za mesto prvog golmana u sastavu ekipe koja je stabilan prvoligaš, a čest učesnik evropskih takmičenja. Prvi golman Vitorije, Brazilac Daglas Žesus ima već 37 godina i klub mu traži alternative.

„Mundo deportivo“ piše da je Carevićeva druga opcija odlazak u Seltu, gde bi se takođe borio za mesto prvog golmana. Ono što nije realna opcija po mišljenju kolega iz Španije je ostanak Caravića u Barseloni, jer bi se u gigantu iz Katalonije borio za mesto drugog golmana, a kao mlad igrač i golman, sada mu je prioritet da bude na terenu, ispred mreže.

Careviću u julu ističe ugovor sa Barselonom, koja je spremila novi ugovor. Momak koji je ponikao u Grblju, borio bi se za mesto drugog golamana sa Injakijem Penjom, jer je Mark Andre Ter Štegen neprikosnoven na golu.

Brigu o karijeri Lazara Carevića nedavno je preuzeo Pere Gvardiola, brat Pepa Gvardiole. Pere je jedan od vlasnika i kluba Đirona, pa se i Đirona pominje kao jedna od opcija.

Carević je imao dosta problema sa povredama tokom proteklih godinu dana, ali sada je maksimalno spreman i izvesno je da će mu prioritet u izboru nove sredine biti uloga u timu, jer samo na taj način može da ostvari svoje snove, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou.