Selta-Barselona 18:00 SK Prime

Najbolji strelac Katalonaca i najbolji igrač sveta, Lionel Mesi na „Bajladosu“ će imati jedinstvenu priliku da postane prvi igrač koji je uspeo da postigne gol protiv svih protivnika u ligi.

Jedini ligaški meč ove sezone u kojem Mesi nije pogodio bio je upravo protiv Selte na Kamp Nou, kada su za Barsu pogađali Adriano, David Vilja i Đordi Alba dok je Mario Bermeho bio jedini strelac za goste iz Galicije.

Domaća Selta osim što ima priliku da postane jedina španska ekipa koja je zaustavila Lea Mesija, u meču sa liderom i budućim šampionom pokušaće da uhvati poslednji voz za opstanak. Ekipa koju sada predvodi Abel Resino nalazi se tri boda ispod linije spasa i porazom bi već pakovala kofere za Segundu. Nebesko plavi su ove sezone ostvarili samo šest pobeda u ligi i nijednu protiv timova iz gornjeg dela tabele.

Dodatni problem za ekipu iz Galicije pred okršaj sa velikom Barsom predstavlja suspenzija njihovog najboljeg strelca Iaga Aspasa. Aspas je ove sezone od ukupno 27 Seltinih golova postigao deset.

Sa druge strane, put u Vigo propustiće Karlos Pujol, Adriano, Đordi Alba i Ćavi Ernandez zbog povreda, dok će Viktor Valdes zbog suspenzije mesto među stativama prepustiti Pintu, nekadašnjem golmanu Selte. Pod znakom pitanja biće i nastup Pedra Rodrigeza, koji se povredio na meču na kojem je postigao pobedonosni gol za Španiju protiv selekcije Francuske.

Ono što može da raduje Katalonce jeste povratak prvog čoveka klupe, Tita Vilanove, koji je deset nedelja bio odsutan zbog operacije tumora. Ipak, očekuje se da će na „Balaidosu“ tim ponovi predvoditi pomoćni trener, Đordi Roura.

Jedina šansa za domaće može biti činjenica da se Barsa sprema za put u Pariz i prvi meč četvrtfinala Lige šampiona koji će u utorak odigrati sa ekipom Karla Anćelotija.

Author: Vladan Keljević