Barselona-Majorka 22:00 SK Prime

Primera 6. apr 201312:08

Predposlednja Majorka će u 30.kolu primere imati najteži mogući zadatak, jer idu na noge strašnoj Barseloni, ali Barseloni bez povređenog Mesija.

Međutim Barselona ima trinaest bodova više od Reala i kako se čini u prvenstvu za njih nema zime, iako su prošle nedelje remizirali sa Seltom (2:2).

Barselona je u utorak ostvarila povoljan rezultat protiv Psž na Parku prinčevaali će verovatno igrati revanš bez Mesija, kao i bez Maskerana, koji je povredio desno koleno i biće van terena narednih šest nedelja. Ako se pritom doda i odsustvo Pujola i Adrijana, Barselonina odbrana bi mogla da ima ozbiljnih problema  u revnašu.

„Činjenica da ne možemo računati na Mesija je dodatni podsticaj za nas da pokažemo da imamo dovoljno kvaliteta da i bez njega možemo igrati jednako dobro,“ rekao je Dani Alves.

Bez obzira na neigranje Mesija Barselona ima u napadu odlične opcije pa će tako sva pažnja biti uperena u Davida Vilju, dok bi konačno i Sesk Fabregas trebalo da dobije šansu od početka utakmice. Tito Vilanova bi mogao u odbrani dati  sanšu 22-godisnjaku Marku Bartri što bi bio njegov drugi početak utakmice ove sezone , a nije isključeno ni to da se Aleks Song ili Serhio Buskets povuku na poziciju štopera kao prinudno rešenje.

Sa druge strane Majorka je u ne zavidnoj situaciji ima isto bodova koliko i Selta i nalazi se na pretposlednjem mestu. Mnogo je boleo poraz od Deportiva u prethodnom kolu kod kuće i zato sada moraju da traže bodove spasa na najtežem mogućem mestu. Ali, i veća čuda su se dešavala u fudbalu nego što bi bio povoljan rezultat ostrvljana…

Author: Vladan Keljević