Deportivo-Bilbao 17:00 SK Prime

Do skoro otpisana ekipa Deportiva iz La Korunje sada se nalazi u situaciji da načini još jedan krupan korak ka opstanku u ligi.

Ekipa Fernanda Vaskeza je posle četiri vezane pobede isplivala na dva boda od opasne zone, a nakon što su potopili direktne konkurente, u prošlom kolu su odličnu formu demonstrirali Levanteu. 

Priliku da nastave odličnu seriju domaći će imati protiv ekipe koja je poražena na dva poslednja meča, a koja se slučajno zove Atletik Bilbao. Tim Marsela Bjelse nikako da matematički obezbedi opstanak, a strahovanja Baskijaca su pojačana nakon ubedljivog poraza od madridskog Reala. Ono što jedino može da raduje “Lavove” pred okršaj u La Korunji jeste povratak njihovog najboljeg strelca Arica Aduriza, kao i standradnog Oskara De Markosa.

Sa druge strana, Depor je već dokazao da može bez jedne od okosnica igre Rikija koji će najverovatnije zbog povrede propustiti i duel sa Baskijcima. Napad plavo-belih ponovo će predvoditi Portugalac Nelson Oliveira i mladi Pici.

U susretima Galicije i Baskije, uspešnija je ekipa iz La Korunje, a u prvom delu sezone rivali su podelili bodove golovima De Markosa za Bilbao, odnosno Agilara za Depor. 

Author: Vladan Keljević