Zvezda i Real ponovo sarađuju

Aktuelno rukovodstvo FK Crvena zvezda, u nameri da unapredi članstvo i sistem funkcionisanja kluba,  jedinstven u ovom delu Evrope, kontaktiralo je Real Madrid. Odgovorio je lično predsednik „kraljevskog kluba“, Florentin Perez.

Saradnja sa Realom važna je za crveno-bele zato što je i Real ustrojen po principu članstva, pa bogato iskustvo može da pomogne i lideru u nacionalnom šampionatu.

„Dragi gospodine predsedniče, dostavljam Vam kopiju godišnjeg izveštaja Real Madrida, za koju verujem da će Vam pomoći da nas bolje upoznate.

Real Madrid je sportska asocijacija i kao takva je u vlasništvu 92.000 svojih članova. Bord direktora se bira kroz direktno glasanje svih članova svake četiri godine i njegov rad nadgleda i Skupština kluba od 2000 članova koju čine i biraju članovi kluba.

Kao što verovatno znate, Real Madrid je još jednom imao tu čast da bude proglašen sa svetskog lidera među sportskim klubovima u smislu obrtnih sredstava, i to se dešava već 11. godinu u nizu.

Ponosni smo što sa vama delimo članstvo u Evropskoj asocijaciji klubova gde branimo principe fer-pleja, dobrog upravljanja i transparentnog rada. Naš godišnji izveštaj je primer primene ovih principa u u rukovodstvu kluba.

Nadam se da će vam ove informacije biti od koristi i koristim ovu priliku da vam pošaljem tople pozdrave“, navodi se u pismu predsedniku Crvene zvezde Svetozaru Mijailoviću, a koje je potpisao Florentino Perez, predsednik Real Madrida.

Author: SK