Atletikov pakleni plan, Barsa “kratka” za 40 miliona evra

Primera 11. sep 202213:33 2 komentara
Guliver

Barselona je Atletiku pozajmila Antoana Grizmana, tim iz Madrida ima pravo otkupa ugovora, ali se očigledno svim silama opire da to i učini.

U ugovoru dva španska kluba stoji klauzulu da Atletiko mora da otkupi francuskog fudbalera na kraju ove sezone za cifru od 40 miliona evra. Ali, jorgandžije su našle “rupu” u tom dogovoru. 

Atletiko ipak nije u obavezi da otkupi Griezmana ukoliko on čitave sezone po utakmici bude igrao manje od 30 minuta, a to je trenutno slučaj. 

Od početka sezone, Grizman je svaki meč počeo na klupi, šansu je dobijao tek posle 60. minuta utakmice. U Atletiku su obratili pažnju čak i na činjenicu da se nadoknada vremena ne računa u minutažu pozajmljenog igrača.  

Naravno, u Barseloni su besni što Atletiko pokušava da eskivira dogovor, pa su najavili tužbu protiv ovog kluba, uz napomenu da će vrlo uskoro tražiti da im Madriđani uplate 40 miliona evra. 

U Atletiku za to očigledno ne mare, pa je Grizman i u subotu uveče protiv Selte ušao u igru posle 60. minuta. Atletiko je slavio trijumf od 4:1, a Francuz je na terenu bio od 63. minuta.