Brazilsko čudo od deteta na meti Reala, cena 60 miliona evra

Guliver

Madridski klub prvi u redu za angažovanje brazilskog čuda od deteta.

Jedan od najboljih fudbalera sveta u ovom trenutku u svom uzrastu je Brazilac Endrik. Ima 16 godina, nastupa za Palmeiras, igra na poziciji napadača. 

I naravno, na meti je najvećih evropskih klubova. Između ostalih, i aktuelnog prvaka Evrope Real Madrida. Palmeiras ništa nije želeo da prepušta slučaju, pre dva meseca kad je ovaj momak proslavio 16. rođendan potpisan je profesionalni ugovor, uz ubačenu otkupnu klauzulu od 60 miliona evra. 

Njegov talenat i sjajne igre sa vršnjacima, ali i sa starijima nisu promakle brojnim svetskim skautima. Klipovima sa Endrikovim potezima odavno kruže internetom. 

U Realu se nadaju da će oni imati prioritet, s obzirom na to da su Endrikovi agenti isti kao i Vinisijusa, momka koji je u Madridu ostvario vrhunske rezultate. Nema sumnje da će Endrik u Evropu čim napuni 18 godina, što je minimum po brazilskim zakonima.  

Do tada, očekuje se i njegov debi za prvi tim Palmeirasa. Kraljevski klub želi da se osigura dok je Endrik još koliko-toliko “jeftin”. U ovaj brazilski tim došao je sa 11 godina, nakon što su ga na jednom turniru “ugledali” skauti Palmeirasa. 

Njegov otac je imao i dodatni uslov za prelazak u Sao Paulo, da mu Endrikov novi klub pronađe posao. Na kraju, zaposlili su ga na stadionu, a Endrik već pet godina oduševljava publiku u ovom brazilskom gradu. 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!