Dembele: Dosta sam ćutao, više neću!

Primera 20. jan 202220:07 2 komentara
Alex Caparros/Getty Images

Sada je već jasno, u toku je rat između Barselone i Usmana Dembelea. Uzrok - rezultat poludecenijske pogrešne odluke katalonskog giganta. Povod - pregovori o novom ugovoru.

Mladi Francuz kada je dolazio iz Borusije u Barselonu, imao je zadatak da popuni prilično velike i teške cipele Nejmara koji je otišao u Pari Sen Žermen. Skupo je plaćen, ali instant rezultat nije stigao. A nije ni na duži rok. Sada Barsi preti scenario da igrač u kojeg je mnogo uloženo ode u junu kao slobodan, zbog toga su narasle napetosti. Klub prvenstveno hoće da se produži ugovor, ali agent igrača nije zadovoljan ponudom. Stoga, Barsa hoće drugi scenario, da ga u narednih 11 dana proda po svaku cenu. Da bi to postigli ide se proverenom taktikom narušavanja reputacije igrača, iznošenja prljavog veša. To je crvena linija za Dembelea, posle koje je i on krenuo u protivnapad.

povezano

– Četiri godine sam neprestano čitao vesti o sebi, a da se nijednog trenutka nisam pravdao. Tračevi o meni se gomilaju sve vreme. Četiri godine ljudi pričaju u moje ime, sramotno lagali, s jednom namerom, da mi naude. Četiri godine sam dosledan da nikom ne odgovaram, da nikad ne pravdam. Da li je to bila greška? Sigurno. Od danas je s tim gotovo. Od danas ću odgovarati iskreno, niko me neće ucenjivati. Imam 24 godine i kako svaki čovek, imam mane, nisam savršen. Prošao sam kroz složene situacije, povrede, kovid, čak i bez treninza trening je tražio da mu budem na raspolaganju i uvek sam bio tu. Bez pitanja. Nastupao sam kao i uvek, jer je fudbal moja strast. Svestan sam kakvu sreću osećam kad se posvetim najlepšem poslu na svetu – napisao je Dembele u otvorenom pismu.

Kao što to obično biva, pismo nije ponudilo konkretna dela i imena, ali može da zvuči kao pretnja. Svakako da će narednih 11 dana ponuditi odgovor na ovu zavrzlamu.