Fatijev otac preti: Ako nećeš njemu da daš minute, kome ćeš

David Ramos, Getty Images

Problemi Barselone svakog dana samo se umnožavaju. Od nemogućnosti da registruju jednog od najboljih mladih igrača Evrope, preko optužbi na račun nekadašnjeg rukovodstva pa do nezadovoljstva igrača sa malom minutažom. Ili bar članova njihovih porodica.

Otac Ansua Fatija, Bori Fati uputio je javne pretnje klubu da će sina odvesti bilo gde drugo ako se nastavi trend da ne igra ili da igra po samo nekoliko minuta.

Gostujući u emisiji El Partidazo na radiju Kadena Kope, Bori Fati rekao je da donekle razume Ćavijeve rezone i da je svestan da njegov sin može da bude bolji u nekim segmentima igre. Ali pristojnost i strpljenje su ga izdavali kako je emisija odmicala pa je na kraju rekao i da razmišlja o tome da za svog sina potraži drugi klub.

Pre samo neoliko dana Bori Fati se sasta sa direktorima Đordijem Krojfom i Mateuom Alemanijem, ali očigledno ni nakon toga nije bio zadovoljan.

„Smeta mi to. Projekat si kluba, nosiš desetku na leđima, a dobio si je kada niko nije bio tu da je preuzme od Mesija. Smeta mi to koliko mintua dobija. Jedan minut, dva minuta, tri minuta. To mi smeta. Ne tražim da bude starter, jer su svi napadači Barselone fenomeni. Ali pričamo o Ansuu Fatiju. O repreznetaciji. O momku iz La Masije. Ako nećeš njemu da daš minut, kome ćeš“, besan je bio Bori Fati.

Kaže da je svestan da je kao otac možda i pristrasan i da ne razmišlja kao Ćavi, ali želi da zna zašto njegov sin dobija tako malu minutažu:

„Pitajte ga… Možda misli da bi Ansu trebalo da igra bolje u odbrani i to razumem. Uz sve, Barselona ima 12 bodova prednosti u odnosu na Real i naravno da smemo da zameramo treneru. Ćavi je oduvek bio Ansuov idol, još i pre nego što je došao u Barselonu… Pričamo, dobar je momak. Rekao mi je da ga pustim da radi. Dao mu je specifičan zadatak da ojača noge i pomaže mu. Ali, kao otac sam ljut“, dodao je pa poentirao:

„Mislim da Ansu zaslužuje mnog više. On je Barsina desetka, igrao je kada su tu bili Mesi, Luis Suarez, Dembele i Grizman. Kažite mi ko su trenutno bolji napadači u Evropi“?