Karleto se vratio: Napad na sve trofeje i atraktivan fudbal!

Primera 2. jun 202120:47 > 20:57 0 komentara
Denis Doyle/Getty Images

Karlo Ančeloti predstavljen je na mestu trenera Real Madrida. Legendarni Italijan je na promociji istakao veliko zadovoljstvo zbog povratka u Madrid i najavio najviše ciljeve, uz ofanzivan i atraktivan fudbal.

Ančeloti (61) posle šest godina ponovo je na klupi Kraljevskog kluba sa kojim je potpisao ugovor do 2024. Ovoga puta dolazi iz Evertona.

Povezane vesti

Karlo Ančeloti nije isti kao što je bio pre šest godina, imam više iskustva. Osećao sam se dobro u Evertonu, ali i negativno iskustvo vam pomaže da napredujete. Trenirati Real je prelepa odgovornost. To je najbolji klub na svetu. Normalno je imati više odgovornosti nego na drugim mestima. Prihvatam je i radiću kao što sam radio u prošlosti. Imam vrlo kvalitetan tim sa mnogo iskusnih i kvalitetnih igrača poput Bejla, Krosa, Modrića, Benzeme, Ramosa, Rodriga, Vinisijusa, Valverdea…„, prvi su utisci Karleta.

U skladu sa kvalitetom i veličnom kluba, trofeji su neophodni. Ančeloti je u prethodnom mandatu osvojio Kup Kralja, Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svetsko prvenstvo za klubove. Titula u La Ligi je izostala.

Svi znaju koji su ciljevi Reala: da osvoji Primeru, Ligu šampiona i Kup Kralja. Normalno je da će biti kritika. To je najpopularniji klub na svetu. Trenirati najveći klub na svetu sa sobom nosi veliku odgovornost i nekad stvari ne idu željenim tokom. Ali najbitnija stvar je poštovati druge: trenere, igrače, novinare…„.

Italijan je poznat kao čovek koji propagira ofanzivan fudbal.

Tradicija Reala je da igra spektakularan fudbal. Poslednjih godina fudbal se promenio, mnogo je agresivniji i organizovaniji. Neka pravila su se promenila. Ali u Realu je uvek isto: ofanzivan i atraktivan fudbal je ono što istorija kluba i navijači zahtevaju„.

Status određenih igrača posebno je zanimao novinare. Pre svih, kapitena Serhija Ramosa kojem ističe ugovor.

Ramos je vrlo bitan igrač za Real. Učestvovao je u svim uspesima kluba. Razgovaraćemo sa njim. Znam da u klubu pokušavaju da obnove ugovor sa njim, ali ne znam detalje. Kada ih saznam, moći ću da kažem više. Imam poštovanje i prema Bejlu, Isku, Marselu… Svi oni su u Realu i to bi trebalo da ih motiviše. Presudiće teren. Moraju da treniraju dobro i pokažu treneru da mogu da igraju za Real„.

Situacija sa Edenom Azarom posebno je intrigantna.

On je vrhunski igrač. Imao je problema u prvoj godini. Nije dostigao pun potencijal, ali uradiće to jer on to želi. Kad je neko motivisan… Ovo bi mogla da bude prava godina da pokaže svoju moć„.

Karim Benzema se ustalio kao apsolutni lider tima. U prošloj sezoni je postigao 30 golova.

Benzema mora da postigne 50 golova, ne 30. Vinisijus takođe mora da postiže više golova, svi će morati da doprinose više u napadu. Drago mi je što ponovo treniram Benzemu. Napredovao je mnogo poslednjih godina, ima veću odgovornost. Tu je i dosta mladih igrača pred kojima je svetla budućnost„.

Bilo je pitanja i o potencijalnom povratku Kristijana Ronalda.

Imam veliku naklonost prema Kristijanu, ali ne volim da pričam o igračima koji su u drugom klubu. Ima ugovor sa Juventusom i čini mi se da to ne bi bilo u redu. I dalje mu ide vrlo dobro, postiže puno golova. Jedan italijanski novinar me pitao da li je Ronaldo pri kraju karijere, odgovorio sam mu da jeste, jer je postigao 30 golova, a obično postiže po 50„.

Na kraju, nekoliko reči o Zinedinu Zidanu, koga je Ančeloti nasledio. Zizu je svojevremeno učio zanat uz Karleta, kao pomoćnik u stručnom štabu Reala, pa njih dvojica imaju veliko međusobno poštovanje.

Šta treba da kažem o Zizuu? Osvojio je tri trofeja Lige šampiona zaredom. Uradio je odličan posao. Sve je uradio kako treba. Svako bi trebalo da mu se zahvali. Ali ovo je fudbal, treneri odlaze, drugi dolaze. Nisam razgovarao sa njim, sve se odigralo vrlo brzo. U poslednje vreme nismo imali kontinuirani odnos, povremeno smo razmenjivali poruke, ali ću pričati sa njim„, zaključio je italijanski strateg.