Kvaljarela, Hoakin, Ibrahimović i sudija Lahoz

Primera 5. jun 20239:48 3 komentara
Guliver

Čuveni španski sudija u suzama dočekao kraj karijere.

Proteklih dana gledali smo emotivne oproštaje velikih fudbalskih zvezda, Fabija Kvaljarele, Hiakina i Zlatana Ibrahimovića. Ali, od fudbala se oprostio i jedan sudija, i to čuveni španski, Antonio Miguel Mateo Lahoz.

Povezano

Pravdu je na fudbalskim terenima delio čitave 24 godine, gotovo četvrt veka. Poslednji put je to učinio na duelu Majorka – Rajo Valjekano, u kojoj je domaćin slavio sa 3:0.

I taj oproštaj je bio prilično emotivan, možda i emotivniji nego što je to bio slučaj sa trojicom pomenutih fudbalera. Kao da Lahoz nije mogao da veruje da je njegovoj karijeri došao kraj.

Uhvatio se čuveni arbitar za glavu posle poslednjeg zvižduka, počeo je da plače, a igrači oba tima priredili su mu oproštajni špalir. Lahoz je potom otišao u zagrljaj supruzi i deci, a dobio je aplauze čitavog stadiona.

Jeda od najboljih svetskih sudija pravdu je najpre delio u nižim kategorijama, a od 2008. godine je na terenima La Lige. FIFA znak nosi od 2011, a bio je učesnik brojnih velikih takmičenja.

Vrhunac karijere mu je arbitraža na meču finala Lige šampiona između Čelsija i Mančester sitija 2021. godine. Kao i svaki sudija, našao se i na meti kritika, konkretno posle duela na Mundijalu u Kataru, kad je u meču Argentine i Holandije pokazao čak 18 žutih kartona.

U penziju je otišao zbog starosne granice, napunio je 46 godina, te ga La Liga više neće delegirati za mečeve pod njenom ingerencijom. Lahoz je od suđenja odlično zarađivao, imao je mesečnu platu od 12.500 evra, plus 4.200 za svaki odsuđeni meč.