Leva želi da u Barseloni konačno dođe do Zlatne lopte

Primera 20. sep 20220:23 1 komentar
Robert Levandovski
Alex Caparros/Getty Images

Poljski ofanzivac Robert Levandovski svakako je jedan od najboljih napadača 21. veka, ali mu je dosad konstantno izmicala nagrada za najboljeg fudbalera godine – „Zlatna lopta“. Utisak mnogih je da je „Leva“ to priznanje zaslužio, ali da su nepravedno favorizovani neki drugi igrači, kao na primer Lionel Mesi 2021. godine.

Levandovski tokom karijere nije krio želju da se dokopa najprestižnije individualne nagrade u svetu fudbala, a ka tom cilju stremi i u svom novom klubu Barseloni.

Leva u Barsi:

Napadač iz Varšave već je postigao 11 golova na 8 utakmica u svim takmičenjima u dresu katalonskog giganta, a Levandovski veruje da bi mogao da bude konkurentan za osvajanje ZL za 2022. godinu.

Ipak, favorit je i dalje ofanziva Real Madrida Karim Benzema, koji je izvanrednim partijama vodio „kraljevski klub“ do titule u La ligi i osvajanja Lige šampiona u tekućoj godini.

„Osećam se kao da sam u Barseloni već dugo. Nisam očekivao da će navijači početi tako brzo da mi pevaju. Barselona je tim koji je iznedrio najviše osvajača Zlatne lopte u istoriji, ja mislim da je put do te nagrade kraći kada ste u Barsi nego kada ste u Bajernu“, kazao je 34-godišnji Robert Levandovski, najbolji strelac u istoriji poljske reprezentacije.

Levandovski je tokom leta prešao iz Bajerna u Barselonu za 50 miliona evra.