Levandovski: Osećam olakšanje

(Robert Levandovski) Barcelona's Robert Lewandowski after winning the Gerd Muller Trophy 2022 Ballon d'Or
REUTERS/Benoit Tessier (Robert Levandovski)

Fudbaler Barselone Robert Levandovski rekao je da je veoma zadovoljan otkako je osvojio prvi trofej sa katalonskim klubom.

Barselona je u meču Superkupa Španije pobedila Real i Levandovskom to mnogo znači.

Posle tog prvog trofeja osetio sam olakšanje. Rekao sam, u redu je, sad si ovde, ja sam u Barsi i igrač sam koji je već nešto osvojio sa ovim klubom. Sad možemo da mislimo na budućnost i osvajanju novih trofeja. Osetio sam posle toga da sam kod kuće. Lep je osećaj, jer u La Ligi moramo da čekamo još par meseci da bismo videli da li ćemo biti šampioni. Osvajanje Superkupa je bilo važno, takođe i za mlađe igrače. Osećamo se komotnije što se tiče budućnosti i imamo dobar osećaj za ono što dolazi„, rekao je Levandovski.

Napadač je posebno istakao ulogu trenera katalonskog kluba Ćavija Ernandeza.

Bio je neverovatan igrač, i sve što ga sada okružuje kao trenera daje taj osećaj da na sve nas prenosi prave stvari, verujete mu i znate da je to pravi put. Zato ga svi podržavamo i sledimo. Igrao je neverovatno, igrao na pozicijama šestice i osmice, video je sve na terenu. Išao neumorno napred-nazad. Ako je na toj poziciji kao igrač uspevao da vidi sve na terenu, zamislite šta može sada kao trener. Dve godine je tu kao trener, sada ima to iskustvo jer je važno da razumete razliku između toga da ste igrač ili trener. Da biste bili veliki trener potrebna je mala razlika, ali to je ono što vas čini uspešnim ili ne“, rekao je Levandovski.