Najmoćniji fudbalski menadžer „ušao“ u Barselonu

Primera 21. sep 202316:08 0 komentara
Žorže Mendeš, Kristijano Ronaldo
AP Photo/Paul White/Guliver

Benfika, pa Valensija, pa malo Vulverhempton i, na kraju, eto ga veoma visoko u kancelarijama Barselone.

Jedan od nekoliko svetskih „super agenata“, Žorže Mendeš, ozvaničio je status „nezvaničnog“ saradnika jednog od najvećih evropskih klubova, čime je samo nastavljen njegov uspon u fudbalskoj industriji.

Predsednik Barse Đoan Laporta otvoreno se zahvalio Portugalcu za njegov doprinos u produžetku saradnje sa 19-godišnjim Alehandrom Baldeom, a ispostavilo se da je istog dana još jedan „vunderkind“ iz „La Masije“ potpisao za njegovu agenciju „Gestifute“.

Reč je o Đuliju Fernandezu, koji ima svega 15 godina.

„Želim da se zahvalim gospodinu Mendešu koji je uspeo u isto vreme da brine o interesima svog klijenta i vodi računa o interesima Barselone kao kluba, a to nije lako i ne dolazi bez odricanja“, rekao je Laporta.

Predsednik Barselone potvrdio je da je postignuto strateško partnerstvo sa zastupnikom Kristijana Ronalda, Žozea Murinja, Žoaoa Feliksa, Rubena Dijaša, Bernarda Silve, Darvina Nunjeza, Žoaoa Kansela i mnogih drugih zvezda.

Laporta je napomenuo da to neće suziti prostor za napredak Barsine dece iz „La Masije“, koja ruku na srce nije bila toliko produktivna od kada je početkom 2000. „iškolovala“ verovatno najdominantniju generaciju fudbalera u novijoj istoriji sa Pujolom, Ćavijem, Inijestom, Valdesom, Busketsom i Mesijem.