Pjanić i Umtiti odbili predlog Barse da idu bez obeštećenja

Primera 5. jul 20210:58 > 1:05 2 komentara
Barcelona's Miralem Pjanic
REUTERS/Bernadett Szabo

Španski mediji navode da u Barseloni pokušavaju na razne načine da smanje troškove kluba, ali da to ne ide nimalo lako.

Povezane vesti

Cilj Katalonaca je da smanje plate igrača za narednu sezonu, tako što će neke igrače prodati ili im dozvoliti da odu i oslobode budžet, ali imaju ozbiljnih problema po tom pitanju.

Na kamp Nou su uspeli da raskinu ugovor sa 22-godišnjim Mateusom Fernandesom, koji nije ni igrao za prvi tim, već je bio pozajmljen Valjadolidu. Međutim, Marka piše da neki ozbiljniji igrači sa jačim ugovorima nisu spremni na dogovor.

Kao primer navode se Francuz Samjuel Umtiti i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić. Pogotovo se to odnosi na iskusnog 31-godišnjeg Pjanića. Ima odličan ugovor koji je na snazi još tri godine, do kraja sezone 2023/24. Umtiti ima još dve godine ugovora i obojica su odbili predlog uprave Barselone da mogu da napuste klub bez obeštećenja.

Navodno, 27-godišnji Umtiti bi možda bio otvoren da napusti klub ako mu uoči nove sezone stigne primamljiva ponuda, a Barselona bi bila zadovoljna da na njegovom transferu zaradi oko 15 miliona evra.

Pjanić iza sebe ima izuzetnu karijeru (Mec, Lion, Roma, Juventus) i dolazak u Barselonu trebalo je da predstavlja krunu svega. Međutim, prošle sezone je samo šest puta bio starter u Primeri. Teško da bi posle takve sezone dobio u nekom klubu ugovor kakav trenutno ima u Barseloni i logično je što ne želi da ga raskida na svoju štetu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare