Prvo priznanje Barselone: „Morali smo zbog Reala“

Primera 14. mar 202310:31 3 komentara
Guliver

Fudbalski skandal potresa Španiju. Slučaj „Negreira“ dobro je uzdrmao Pirinejsko poluostrvo, a u centru pažnje našla se Barselona.

Protiv katalonskog tima pokrenut je krivični postupak zbog plaćanja člana sudijske komisije Enrikeza Negreire za savete o sudijama. Otkrivene su isplate od 7m3 miliona evra u periodu od 2001. do 2018. godine.

Povezano

Bivši čelnici kluba imali su zanimljive odgovore zašto su isplate vršene prema sudijskom čelniku. Katalonci su u pomenutom periodu Negreiri isplatili više od sedam miliona evra za savete oko sudija!

Španski mediji polako otkrivaju razne detalje iz istrage. Svedoci će biti bivši čelnici i treneri, a jedan od razgovora koji je otkriven u ovom slučaju pokazuje zašto je Barselona plaćala Negreiru.

„Plaćali smo samoodbranu jer su sudije konstantno pomagale Real Madridu. Krili smo to kako bismo zaštiti klub“, reči su jednog od bivših čelnika kluba.

Nekadašnji predsednik Sandro Rosel takođe je znao za sve što se dešavalo. Njegove reči u prvom mandatu Laporte u klubu dovoljno govore.

„Plaćanje Negreiri? Ako želimo da imamo njihovo poštovanje, moramo da nastavimo sa plaćanjem“, reči su Rosella koje su se pojavile u javnosti.

Takođe, dijametralno je suprotan stav Đoana Laporte.

„Neka bude jasno da Barselona nikada nije kupovala sudije i da nikad nije imala nameru da kupuje sudije, apsolutno nikada.“

Barseloni zbog ovog skandala, ako je proglase krivom, preti oduzimanje po 15 bodova ove i prošle sezone.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare