Šipka u glavu, prekid… Nastavak u Sevilji bez publike

Betis,. Sevilja, Nemanja Gudelj
Fran Santiago/Getty Images

U subotu uveče prekinuta utakmica osmine finala španskog Kupa kralja između Betisa i Sevilje će biti nastavljena u nedelju u 16 časova pred praznim tribinama.

Duel na stadionu „Benito Viljamarin“ je prekinut posle incidenta u kojem je igrač gostiju Đoan Đordan pogođen u glavu tvrdim predmetom koji liči na šipku.

Povezane vesti

Do incidenta je došlo u 39. minutu, u trenucima kada su fudbaleri Betisa slavili izjednačujući gol Nabila Fekira. Samo četiri minuta ranije gosti su poveli golom Papua Gomesa.

Odmah pošto je pogođen u glavu, fudbaler Sevilje je pao na zemlju, ali je vrlo brzo uspeo da ustane, međutim, bila mu je potrebna pomoć da bi izašao sa terena. Sudija Rikardo de Burgos je članovima oba tima poručio da i oni napuste teren, da bi posle 20 minuta Fudbalska federacija Španije prekinula utakmicu.

Vladajuće telo španskog fudbala objavilo je da „najstrože osuđuje sve vidove nasilja na fudbalskom terenu“, a u nedelju rano ujutro je saopštila da će utakmica biti nastavljena 16. januara u 16 časova pred praznim tribinama.