U prethodnih 10 godina u Primeri 86 promena trenera!

Primera 20. mar 202317:52 1 komentar
Dijego Simeone
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images (Svetla tačka: Dijego Simeone)

Otpuštanje trenera tokom sezone, postalo je glavna mera koju koriste španski timovi kada stvari ne krene kako treba. Naravno, to ne rade samo španski klubovi...

Povezano

Nakon što je Elče otpustio Pabla Mačina novinari španske „Marka“ podvukli su crtu i izračunali da su klubovi Primere u poslednjih deset godina smenili čak 86 trenera. Rekord drži Valensija sa 12 otkaza trenerima.

Praksa da ceh prvi plati trener postala je uobičajena u svetu fudbala. Uvek je lakše smeniti jednog trenera, nego 20-tak igrača. Naravno, Uprave klubova nikad neće same sebe smeniti.

Jedan od retkih pozitivnih primera je Atletiko iz Madrida, koji jedini u tom periodu nije nijednom promenio trenera. Dijego Čolo Simeone je debitovao na klupi madridskih crveno-belih 7. januara 2012. i još uvek je na istom mestu.

Simeone je sa 613 utakmica postao trener sa najviše utakmica u istoriji Atletika prestigavši Luisa Aragonesa „kornjaču“.

„Smiren sam i spokojan, radim ono što volim i tamo gde želim“, kaže argentinski trener.

Dijego Čolo Simeone je ove sezone oborio i rekord Primere koji je po dužini rada u jednom istom klubu držao nekadašnji trener Real Madrida Miguel Munjoz.

Simeone je u poslednjem duelu protiv Valensije (3:0) proslavio jubilarni 300. meč u kome njegov tim nije primio gol.

Komentari (1)

Vidi sve komentare