Prodaje se Sanderlend, gazda postaje 22-godišnjak

Fudbal 24. dec 202019:144 komentara
Robert i Kiril Lui-Drajfus
Robert i Kiril Lui-Drajfus

Slavni klub Sanderlend trenutno igra u Ligi 1, trećem rangu fudbalskog takmičenja u Engleskoj, a prema najnovijim informacijama, trebalo bi posle dve i po godine da dobije nove vlasnike.

Kako prenosi britanski Skaj sports, Stjuart Donald će prodati svoj većinski udeo u vlasništvu kluba sa „Stadiona svetlosti“, a novi predsednik postaće Kiril Lui-Drajfus, sin nekadašnjem vlasnika Olimpika iz Marselja Roberta Lui-Drajfusa.

Zanimljivo je da novi prvi čovek Sanderlenda ima tek 22 godine, a očekuje se da će pre Nove godine započeti sa radom na novoj funkciji.

Porodica Lui-Drajfus osnovala je u Švajcarskoj „Grupu Lui-Drajfus“ krajem 19. veka, a na čelu Marselja bili su od 2006. do 2016. godine.

Engleska fudbalska asocijacija i dalje treba da odobri ovu kupovinu, novi vlasnici su već predali potrebnu dokumentaciju.

Sanderlend je šest puta bio prvak Engleske, poslednji put 1936. godine, a samo je pet klubova u istoriji osvojilo više titula od „Crnih mačaka“ – Mančester Junajted, Liverpul, Arsenal, Everton i Aston Vila.

Komentari

Vaš komentar