Solidan otpor danskih amatera protiv raspoloženog Kucke

Reprezentacija 5. sep 201822:37 > 22:52
Printcsrean

U prijateljskoj utakmici u Trnavi fudbalska reprezentacija Slovačke savladala je Dansku 3:0. Gostujući tim se u Slovačkoj pojavio u sastavu punom amaterskih igrača zbog sukoba na relaciji Sindikata profesionalnih fudbalera i FS Danske.

U poslednjoj, ujedno i jedinoj proveri pred Ligu Nacija Danci su u Trnavu došli sa brojnim problemima izazvanim sukobom između Sindikata profesionalnih fudbalera i fudbalskog saveza te zemlje zbog individualnih sponzorskih ugovora igrača koji se kose sa zvaničnim sponzorima saveza. Rezultat svega toga je bio taj da su u sastavu učesnika nedavnog Svetskog prvenstva igrali amaterski igrači, najvećim delom iz trećeg ligaškog ranga, ali i iz četvrtog, a golman Kristofer Hag igra futsal.

Takva reprezentacija Danske teško je mogla da se nada nekom pozitivnijem ishodu, ali nije ostavila loš utisak. Slovaci su poveli već u 11. minutu a strelac je bio Nemec, na asistenciju najraspoloženijeg igrača meča Juraja Kucke. Sadašnji prvotimac Trabzona i bivši igrač Milana bio je asistent i kod drugog gola, a Albert Rusnak član MLS tima Real Solt Lejka matirao je Haga u 37. minutu.

Na treći gol se čekalo do 79. minuta, kada je levi bek Mazanj odlično prošao, ubacio loptu u šesnaesterac, a Fogt je imao nesreću da je sprovede u sopstvenu mrežu.

Danska prvi meč u Ligi Nacija igra u nedelju protiv Velsa kod kuće, dok Slovačka istog dana gostuje Ukrajini.