Gaćinović: Krstajić mi nije rekao da ne idem na SP

Alexander Scheuber/Bongarts/Getty Images

Fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta Mijat Gaćinović u razgovoru za nemačke medije progovorio je o odluci selektora reprezentacije Srbije Mladena Krstajića da ga ne uvrsti u tim za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Izostanak talentovanog igrača mnoge je iznenadio, a Gaćinovića zbog povrede nije bilo u dresu orlova ni na startu Lige nacija.

Gaćinović je izjavio da je očekivao da bude među putnicima na Mondijal i da ga je odluka selektora iznendaila.

Nisam očekivao takvu Krstajićevu odluku. Svi su mislili da sigurno idem na Svetsko prvenstvo. Često sam igrao u kvalifikacijama i bio sam dobar. Mislim da sam zaslužio da idem u Rusiju. Selektor je tako odlučio. Šta sam ja mogao da promenim?“ izjavio je Gaćinović za Frankfurter.

Nekadašnji igrač Vojvodine odluku selektora nije čuo od selektora. Nije dobio ni objašnjenje.

Niko nije direktno pričao sa mnom zašto je to tako. Još tri igrača su tada precrtana. Odluku nam je samo saopštio tim menadžer. Krstajić nam ništa nije rekao.

Maddie Meyer, Getty Images

Dvadesettrogodišnji veznjak je umesto na Mondijal otišao na odmor.

Nikada nisam imao toliko dugu pauzu tokom leta. Da budem iskren, bila mi je potrebna. Kasnije sam počeo da treniram u dogovoru sa trenerima iz kluba, vratio sam se u Frankfurt i bio sam spreman za novu sezonu,“ naglasio je Gaćinović.

Nedavno su nezadovoljstvo pojedinim izjavama i radom selektora Krstajića pokazali Luka Milivojević i Matija Nastasić.