Hadžibegić pred Letoniju: Svaki meč je biti ili ne biti

Reprezentacija 6. okt 202016:48 > 16:48
FSCG

Prijateljskom utakmicom sa Letonijom, u sredu 7. oktobra, fudbalska reprezentacija Crne Gore otvara zgusnuti oktobarski program, u kojem će odigrati i dva meča u Ligi nacija.

„Utakmica sa Letonijom nosi naziv prijateljska, ali je rezultat izuzetno bitan. Za rivala imamo selekciju koja zaslužuje veliko poštovanje. Slažem se da nije u pitanju Brazil ili Engleska, ali ako želimo, a želimo pobedu svaki meč moramo da odigramo kao da protiv sebe imamo rivala ranga Brazila. Uveren sam da će momci tako shvatiti duel sa Letonijom, da će igrači koji dobiju priliku da se nametnu, uspeti da je iskoriste, da ćemo ostvariti pobedu, a samim tim napraviti i lepu uvertiru za duelu protiv Azerbejdžana i Luksemburga“, naglasio je selektor Faruk Hadžibegić i nastavio:

Povezano

„Cilj u Ligi nacija je bio i ostao isti. Želimo plasman u viši rang takmičenja, a svaka utakmica je finale i svaka nosi prefiks biti ili ne biti. Nastojaćemo da u svakom duelu, bez obzira na ime rivala, pružimo maksimum i stignemo do pobede. Samo na taj način možemo da vratimo veru u reprezentaciju i napravimo dobru uvertiru za kvalifikacije koje slede za Svetsko prvenstvo“.

Utakmica između Crne Gore i Letonije igra se 7. oktobra sa početkom u 18 časova.

U Ligi nacija rivali Crnoj Gori će biti Azerbejdžan i Luksemburg, a ove utakmice su na programu 10. i 13. oktobra, takođe u Podgorici. Izabranici Faruka Hadžibegića su na startu C divizije Lige nacija, kao gosti pobedili Kipar sa 2:0 i Luksemburg sa 1:0.