Barbarez predstavljen: Imamo viziju koja će se razlikovati

Reprezentacija 19. apr 202419:30 0 komentara
N1 Sarajevo, F.Z.

Sergej Barbarez je u petak u Sarajevu, nakon sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, predstavljen kao novi selektor reprezentacije.

Uz Sergeja Barbareza kao selektora Zmajeva, predstavljen je i Emir Spahić koji će ubuduće obavljati funkciju direktora svih reprezentativnih selekcija.

„Ovo je velika stvar za mene. Nadam se da će biti za Savez i reprezentaciju velika stvar. Dolazimo sa velikim ponosom da učinimo neke dobre stvari. Bilo bi nekorektno sa moje strane da komentarišem prošlosti. Držim se onoga što imamo mi kao viziju svi u Savezu. Sledićemo naš put, budite uvereni da će to sve biti korektno i ovi svi malo stariji znaju kako to ide“, rekao je Barbarez.

„Hajde da na prvoj pres konferenciji ne idemo u detalje. Mi imamo viziju koja će se razlikovati od prošlih. Imamo potrebu da promenimo neke stvari. Zato je stvorena ekipa oko nas. Ja sam uvek želio da radim sa ljudima koji su pametniji od mene, a tako će biti i sada. Idemo kao tim to će biti ta ‘ja’ imenica – znači tim“, istakao je Barbarez.

„Neki taj reprezentativni fudbal se razlikuje od klupskog. Dosta se tu pita menadžerski deo posla koji mene i najviše zanima. Biće tu ekipa koju ćete svi podržati. Tu će biti imena koja svi znate. Već se nešto špekuliše, ali u finalnim razgovorima smo. Biće to lepo, ali neke stvari nije lako argumentovani. Ekipa će biti na broju jedan i oni će imati punu slobodu rada sa mnom. Nisam ja bio samo kapiten na terenu, nego i u privatnom životu. Ako među sobom imamo dobar respekt to će funkcionisati“, istakao je novi selektor Zmajeva.

Medijima se obratio i Emir Spahić.

„Sve se brzo dogodilo i odigralo. Ja ću sebi uzeti vremena da se sve slegne da na miru mogu da komentarišem situaciju koja je nova za mene. Ići ćemo planski, to je sigurno. U dogovoru. Idemo meč po meč i videćemo kako će to biti. Prvu godinu želimo zgrabiti nešto bodova i pobeda. To mi je želja, mada svi sa oprezom komentirišu ovih prvih 5-6 utakmica. Ja tu vidim nešto pozitivno. Velike reprezentacije su tu, veliki protivnici i tu treba tražiti imena koja će moći nositi ovaj tim u narednom periodu“, rekao je Spahić.

Više detalja sa konferencije za medije, kao i izjavu predsednika saveza Vica Zeljkovića, pronaći ćete OVDE.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!