„Bio bi idealan selektor, simbolizuje sve nemačke stavove“

Reprezentacija 22. feb 202413:10 0 komentara
Mihael Balak
REUTERS/Angelika Warmuth

"Jirgen Klop bio bi idealan selektor Nemačke jer on simbolizuje sve nemačke stavove", kaže nekadašnji kapiten Nemačke Mihael Bakal.

Gostujući u podkastu „Football’s Greatest“ Balak je govorio i o reprezentaciji, a s obzirom da je Klop pre mesec dana najavio da na kraju sezone napušta Liverpul, ko može da mu zameri što ga vidi na mestu na kome je sada Julijan Nagelsman?

Uprvao je Klop u Nemačkoj važio za glavnog kandidata za mesto selektora kada je Hansija Flika zamenio Nagelsman, ali i kada je Flik nasledio Joakima Leva. Nagelsmanov ugovor ističe sa završetkom Evropskog prvenstva kome je Nemačka ove godine domaćin.

Povezano

„U normalnom razvoju njegove karijere, trebalo bi da jednog dana postane selektor. Voleli bismo to da vidimo. On ima kvalitet i karakter, on je zapravo oličenje i simbol svih nemačkih stavova. Potreban nam je vođa poput njega. Kada bude spreman, mislim da bi ljudi bili srećni“, rekao je Balak.

Klop je trenersku karijeru počeo 2001. godine na klupi Majnca, a legendarni status je stekao u Borusiji Dortmud koju je vodio do titule šampiona Nemačke. I to dva puta, uz jedan Kup za duplu krunu. Na klupi Liverpula je od oktobra 2015. godine i sa engleskim klubom je osvojio sve.

Balak kaže da je Klop u poziciji da može sam da donosi odluluke:

„Može da trenira svaki klub na svetu, svaki tim bi bio srećan da ga ima“.

Što se tiče reprezentacije Nemačke, kojoj proteklih godina i ne cvetaju Ruže, Balak kaže da ekipa ima kvalitet u pojedincima, ali da više nema „nemačkih kvaliteta poput discipline i stava“.

„Malo smo izgubili našu najveću snagu, a to je disciplina, ravnoteža i mentalitet. To je toliko potrebno kada želite da pobedite u nekoj utakmici. Nije lako usaditi taj stari mentalitet ekipi“, zaključio je Balak.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!