Crnogorčević o Špancima: Ne poštuju igračice, nije im stalo

Reprezentacija 18. sep 202319:38 0 komentara
REUTERS/Susana Vera

Španija bi trebalo da je na "devetom nebu" kada se radi o ženskom fudbalu. Reprezentativke te zemlje su osvojile prvu istorijsku titulu šampiona sveta, ali su zatim krenuli da se ređaju skandali.

Luis Rubijales je prvi pokrenuo lavinu skandala. Poljubio je Jeni Ermoso tokom proslave titule i odbijao je da prizna da je uradio bilo šta loše. Sve je stiglo do suda, on je otišao sa čela Španskog fudbalskog sveza koji izgleda nema sluha za svoje fudbalerke.

Savez je smenio selektora Horhea Vildu i stavio Monserat Tome na to mesto. Ona je sastavila spisak igračica ne hajući za to što su one redom sve nezadovoljne radom Španskog fudbalskog saveza. Poručile su u štrajku i da se ne žele da igraju tako za reprezentaciju. Traže promene i dok ih ne vide ne žele da se vrate u ekipu.

„Verujem da su igračice profesionalci i znam da će biti sa nama“, rekla je selektoka Tome praveći tako određenu vrstu pritiska na igračice.

„Ovo je ludost. Kako može da preti svojim igračima tako. Zove ih u reprezentaciju iako su jasno rekle da hoće promene pre nego što se vrate. To je nepoštovanje. Jasno je da im nije stalo i da im ne dozvoljavaju da same odluče“, napisala je jedna od najboljih igračica Evrope Ana Marija Crnogorčević.

Švajcarska reprezentativka inače igra već nekoliko godina u Španiji, trenutno je članica Atletika iz Madrida pa njene reči zaista imaju određenu težinu.

Bonus video