Danijel Petković napustio Francusku, stigao u Mađarsku

FSCG

Crnogorski golman Danijel Petović vratio se u Mađarsku nakon pet i po godina. U sezoni 2016/17 branio je boje čuvene ekipe MTK iz Budimpešte, što mu je bila odskočna daska za prelazak u Francusku, Lorijen, pa Anže.

Sada je, nakon pola godine pauze, odlučio da zaduži opremu Kišvarde, čiji boje već brani još jedan reprezentativac  Crne Gore, Driton Camaj.

„Izuzetno mi je drago što se vraćam u Mađarsku gde sam počeo internacionalnu karijeru. Stigao sam u ekipu koja ima visoke ambicije u prvenstvu i  Kupu, izuzetno mi je drago što ću imati priliku da pomognem timu u ostvarivanju ciljeva. Saigrač iz reprezentacije Driton Camaj mi je predstavio ekipu i stanje u klubu. Na meni je da radim i da se dokazujem, jer fudbal ne priznaje minuli rad“, poručio je Danijel Petković.

Petković je u Crnoj Gori branio za Bokelj, Zetu i Lovćen pre nego što je počeka njegova internacionalna karijera. Za reprezentaciju Crne Gore upisao je 23 nastupa.

Giuseppe Bellini/Getty Images

Kristalno je jasno da će Petković u dresu Kišvarde, nastojati da dobrim partijama obezbedi mesto u državnom timu koji očekuju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Podsećanja radi, Crna Gora će u konkurenciji sa Srbijom, Bugarskom, Mađarskom i Litvanijom, nastojati da obezbedi prvi plasman na veliko takmičenje u istoriji.

Komentari

Vaš komentar