Dika za SK: 3-4 nova imena za septembarske ispite Srbije

Fudbal 7. jun 202114:03 0 komentara
Stevan Stojanović
FSS

Proba protiv Jamajke, po rečima Stevana Dike Stojanovića, direktora srpske reprezentacije, veoma korisna proba potencijalnih kandidata za septembarski, širi spisak selektora Dragana Stojkovića, gde su se, od novajlija, već kvalifikovala tri, četiri imena.

Bar takav je moj utisak“, ističe Dika Stojanović u razgovoru za Sport Klub.

Povezano:

U sledećoj proveri, na megdanu sa domaćinom Japanom, moglo bi i trebalo da bude još bolje, mnogo bolje?

I biće, nemam ni najmanju sumnju.“

Period adaptacije?

Igrači tek dolaze sebi, do 11. juna i susreta sa domaćinom Japanom, sve će doći na svoje mesto. Pomenuću i da su reprezentativci Jamajke stigli tri dana pre nas u Japan, pa, posle svega viđenog, i pored činjenice što nismo ostvarili pobedu u današnjem prijateljskom nadmetanju, nemamo razloga da budemo nezadovoljni. Dobro se uočio potencijal pojedinaca, ovo je bila idealna prilika da vidimo šta mogu, tako da sa te strane… Ma, ima materijala. Istina je i da smo bolje delovali u drugom poluvremenu, prednost u igri su, dakle, doneli momci sa klupe, a baš oni su, budući da su takozvani starposedeoci u državnom timu, i planirani, da započnu predstojeći duel sa Japancima. Njihovo iskustvo je došlo do izražaja, poravnat je rezultat sa Jamajkom… Žao mi je, ipak, što jedna sjajna akcija u kojoj su učestvovali mladi igrači, Joveljić i Terzić nije krunisana pogotkom, a sve je lepo urađeno do trenutka kada je Terizić odlučio da uposli Gavrića, umesto da… Rekoh mu na kraju balade, onako, u prolazu: uvek, u takvoj poziciji, šutiraj, makar lopta pogodila semafor!

Dani u Japanu se nižu i svi su isti, Od Kobea do Mike u kojoj se igralo sa Jamajkom, pola sata vožnje automobilom?

Primenjuju se stroge mere, grad je zatvoren, evo, dok sad govorim, nekolicina policajaca me dočekuje i pokazuje na koju stranu hotela moram da se uputim. Naša reprezentacija je na 17. i 18. spratu, hranimo se na petom, po dvojica za stolom, između je plastika… Nema izlaska napolje dok ne dođe vreme treninga, a grad Kobe – lep. Bar prema onome što se vidi iz hotelskih soba. To vam je život u kratkim crtama“, otkrio je direktor Dika Stojanović za Sport Klub.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!