Ekskluzivno: Propao puč u Fudbalskom savezu Srbije

Reprezentacija 17. mar 202319:30 65 komentara
Nedimović, Džajić i Šurbatović
Starsport/Peđa Milosavljević

Petak pred podne, 17. martovskog dana, obeležila je žestoka bitka oko Fudbalskog saveza Srbije. U poslednjem trenutku, kako saznaje Sport klub, sprečeno je samovoljno poništenje odluke Izvršnog odbora. Praktično – stopirano je nasilno preuzimanje vlasti na Terazijama 35.

Puč je „pukao“ u finalnoj verziji i to kad su režiseri bili skoro pred ciljem – otelotvorenom u otkazu generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću! Informacija, servirana iz pojedinih cenatara moći izazvala je kontraefekat i signal protivničkoj strani da reaguje…

Povezano

Krenimo redom…

Na prvoj sednici Izvršnog odbora FSS, pod vođstvom grupe okupljene oko Dragana Džajića, jednoglasno je usvojena odluka o izboru Jovana Šurbatovića za generalnog sekretara. Pojavile su se spekulacije da je prvi operativac srpske kuće fudbala ostao kao vršilac funkcije na kraće vreme, do nove godine, međutim, niko nije bio spreman da zvanično stane iza takve informacije. O Šurbatovićevom imenovanju, ipak, nije bilo dilema…

Odlazak generalnog sekretara u Ruandu, na Kongres FIFA, ostavio je prostor pojedinim interesnim grupama da posegnu za nečuvenim potezom. Među odlukama sa sednice IO, objavljenim u „Fudbalu“ nije se našla i ona o postavljenju Jovana Šurbatovića. Praktično, prema službenom listu FSS, bez kojeg aktio IO nemaju pravnu valjanost, srpska kuća fudbala nije dobila generalnog sekretara. Pokušaj puča u ogoljenom vidu!

Režiseri su potom načinili i krucijalnu grešku – „pohvalili“ se pojedinim medijima da je Dragan Džajić smenio Jovana Šurbatovića. I to mimo odluke IO, u čijoj nadležnosti se nalazi generalni sekretar.

SK
SK
SK

Iako kilomentrima udaljen od Beograda, prvi operativac srpske kuće fudbala, brzo je reagovao i – naložio štampanje novog „Fudbala“. Pod istovetnim brojem, zavedenim pod datumom 14. mart, uz prvu tačku o imenovanju Jovana Šurbatovića za generalnog sekretara FSS u narednom, četvorogodišnjem, mandatu!

Ostali delovi službenog lista, pet tačaka sa sednice u Staroj Pazovi, nisu ni taknuti. I sve uz potpis Dragana Džajića, predsednika FSS.

Posle skandala, nezapamćenog u modernoj istoriji Fudbalskog saveza Srbije, nema – nazad. Rat zainteresovanih grupa, sakrivenih iza leđa i godina Dragana Džajića, polako se rasplamsava. A, pred generalnim sekretarom ostaje da dokuči ko mu od dojučerašnjih saradnika radi o glavi.

Ako je neko i sumnjao, događaji u poslednja tri dana, jasno kazuju – srpski fudbal, sa ovom grupom ljudi, neće daleko dogurati. Rat je tek počeo…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare