Francuska – Engleska 0:4: Boki kaže gledajte Mura i Nobla!

UEFA via Sportsfile

Očekivali smo derbi, dobili smo egzekuciju.

Generalno, kada nastupaju mlađe selekcije reprezentacije Francuske na međunarodnim takmičenjima, poraz nije čest slučaj.

Poraz od četiri razlike? To se ne viđa često.

Baš to videli smo uživo u programu na Sport Klubu uz komentar našeg kolege Bojana Matića, čije vam utiske donosimo u ovom kratkom osvrtu na utakmice 1. kola u grupama C i D na Evropskom prvenstvu za 17-godišnjake i mlađe koje se održava na Kipru.

Rezultat dana: Francuska – Engleska 0:4 (0:3).

Kako je do toga došlo?

„Tako što su Englezi igrali u veoma efikasnoj formaciji 3-5-2, koja se u posedu brzo transformisala u postavu sa četiri pozadi gde je treći desni štoper Šahar prelazio na poziciju desnog beka, a Mekferlejn se spuštao nazad na levog beka. U zavisnosti od situacije Englezi su igrali ili 3-5-2 ili 4-1-4-1 gde se Herison pojavljivao kao zadnji vezni i Francuzi na to nisu imali rešenja“, ispričao nam je Matić pravo iz kabine.

„Meni se kod Engleza najviše dopao štoper Nobl, iako je Miki Mur dao dva gola i najviše profitirao kao levi spoljni u tim transformacijama celog tima. Ali Nobl je bio baš dobar, dobar na lopti, ima lepu dijagonalu, glavni je vokal na terenu, kapiten je, plus je u više navrata imao ‘kul’ intervencije u veoma neprijatnim situacijama po defanzivce. Preporučujem ljudima da obrate pažnju na ovog momka koji je prošao školu Mančester sitija“, rekao nam je Bojan.

Reprezentacija Srbije u drugom kolu sastaje se sa Kiprom (četvrtak, 19.30, Sport Klub). U prvom kolu „orlići“ su uz dosta sreće ostvarili pobedu nad Ukrajinu rezultatom 1:0. U grupi je i Češka s kojom se sastav selektora Jovana Damjanovića sastaje u trećoj rundi.

O Francuzima kaže da ni na koji način nisu impresionirali i zaslužili pažnju, a da trostruka izmena na startu drugog poluvremena dovoljno govori o tome koliko su Englezi bili dominantni u prvom.

„Ništa nisam video impresivno i interesantno, primili su gol u 2. minutu što im je definitivno bio šok, jer im je bilo potrebno vreme da se oporave i ‘pojave’ na terenu, ali je prvo poluvreme baš bilo u znaku Engleske. Bili su mnogo bolji“, kaže Matić, koji čak napominje da to što četiri šuta u okvir gola Francuske završila u mreži golmana Nilfora nisu značila da je on branio loše.

„Jednostavno su nadigrani“, dodao je.

Pred kraj „raporta“ ponovio je da obratimo pažnju na tog Mura…

Rezultati 1. kola:

Grupa C

Slovačka – Švedska 0:0

Italija – Poljska 2:0 (1:0)

/Moskoni 5, Koleta 72/

Grupa D

Španija – Portugalija 1:2 (1:2)
/Hanez 20 – Varela 25, Mora 33/

Francuska – Engleska 0:4 (0:3)
/Mur 2, 39, Dipepa 34, Nvaneri 51/

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare