FSCG: Večito nasmejan momak, voljeni član “hrabrih sokola“

FSCG

Fudbalski savez Crne Gore oglasio se nakon smrti reprezentativca Matije Šarkića.

Šarkić je za reprezentaciju debitovao 2019. godine protiv Belorusije. Iz Fudbalskog saveza Crne Gore je saopšteno da je voljeni član „hrabrih sokola“ i večito nasmijani momak na utakmicama pokazao koliko je značio za ekipu. U saopštenju su istakli da će datum i vreme sahrane, kao i komemoracije, biti naknadno objavljeni.

„Golman reprezentacije Crne Gore Matija Šarkić preminuo je iznenada rano jutros u 26 godini života. Voljeni član ‘hrabrih sokola’, večito nasmijani momak, za našu A selekciju nastupio je na devet utakmica, u kojima je pokazao koliko znači za ovaj tim. Uz brata blizanca Olivera, prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Crne Gore.

„Prve fudbalske korake napravio je u omladinskoj školi belgijskog Anderlehta, nakon čega je prešao u Aston Vilu, gde je i krenula njegova karijera na Ostrvu. Bio je član Vigana, Stratforda, Livingstona, da bi na veliku scenu ušao dolaskom u Vulverhempton. Istakao se na pozajmicama u Šruzberiju, Birmingemu i Stouku, pre nego što je potpisao za Milvol. I u dresu tog kultnog londonskog kluba je ostavio trag, koji je tek trebao da postane deo veće i lepše priče.

OPŠIRNIJE O MATIJI ŠARKIĆU

Lepo priznanje: Matija Šarkić najbolji igrač Birmingema

Šarkić: Imam velike ambicije i ciljeve

Matija Šarkić se preselio u Milvol

Prerana smrt je to zaustavila i nanela veliki bol porodici Šarkić. Datum i vreme sahrane Matije Šarkića, kao i komemoracije, biće naknadno objavljeni. Fudbalski savez Crne Gore ovim putem izražava iskreno saučešće porodici Šarkić“, saopšteno je iz FSCG.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare