FSS odgovorio Vidiću: Nepoznavanje prava škodi!

Reprezentacija 2. dec 202312:59 85 komentara
Nemanja Vidić
AP Photo/Luca Bruno

Iz Fudbalskog saveza Srbije su reagovali posle izjave Nemanje Vidića da je na plate stručnog štaba i selektora Dragana Stojkovića za dve godine potrošeno 16 miliona evra.

„Stari latini kažu: „Ignoratia iuris nocet- nepoznavanje prava škodi“, a sličan model bi mogao da se primeni na istupe dvojice članova Skupštine prethodnih dana“, navodi se na početku saopštenja Fudbalskog saveza Srbije.

Navodi se da Vidić nije bio ni na jednoj sednici Fudbalskog saveza Srbije.

„Doduše jedan od njih se nikad nije ni pojavio na sednicama, a predstavlja Jedinstvo Ub. Samo ovaj put radi se o nepoznavanju čitanja finansijskih izveštaja i kontnih okvira čime ste pokušali javnost da dovedete u zabludu“.

Dalje se ističe da je za informisanje javnosti potrebno znanje.

„Uz dužno poštovanja sportskih uspeha i imidža, ali za ovo su potrebna znanja koja se stiču školovanjem ili ako ništa drugo angažovanjem stručnjaka iz ove oblasti, a ne puko dezinformisanje javnosti putem društvenih mreža i tabloida.

Uz sve to uoči žreba za EP na kojem Srbija učestvuje prvi put posle 24 god i to kao samostalna država i da se baci senka na uspeh, a kruna su istupi u jeku izborne kampanje i pokušaji politizacije svega s njihove strane ne bi li dobili nešto medijskog prostora.

Zašto baš sad ove teme, treba da se zapita javnost.

Gde je bio gospodin Nemanja Vidić 2021. godine u martu i što tada kao istaknuto fudbalsko ime nije postavio pitanje – zbog čega i koliko FŠ odvaja sredstava za angažovanje stručnjaka iz kako na nipodaštavajući način tvrdi Kine i Japana.

Mesto za ove diskusije je isključivo sednica Skupštine FS , koja će kao i prethodne, biti otvorena za javnost i gde možete pokazati finansijska i računovodstvena znanja. Naravno ako se uopšte udostojite da dodjete na Skupštinu, jer podsetićemo gospodin Vidić nijednom bio nije.

Do tada ostajte dobro i zdravo i makar malo uživajte u trećem uspehu A reprezentacije Srbije u poslednje dve godine, kao i u žrebu večeras.

Srdačan pozdrav kako gospodinu Nemanji Vidiću, tako i njegovom savetniku i uvaženom sportskom radniku gospodinu Mirku Poledici“, zaključuju iz FSS.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare