I „Vidićevi ljudi“ podržali Džajića

Reprezentacija 15. mar 202320:20 10 komentara
Starsport/Peđa Milosavljević

Jednoglasan izbor Dragana Džajića za predsednika FSS nije iznenadio fudbalsku Srbiju. Analiza glasanja, ipak, inicira nekoliko interesantnih zapažanja.

Najinteresantnija – podršku novom čelniku srpske kuće fudbala pružili su i potpisnici kandidature Nemanje Vidića.

Povezano

Odluka Zorana Filipovića i Todora Petkovića da glasovima „za“ podrže Dragana Džajića može dvojako da se tumači. Član Stručnog odbora Fudbalskog saveza Srbije i predstavnik prvoligaša Novog Sada odlučili su da posle iznenađujućeg odustajanja Nemanje Vidića dođu na sednicu u Staru Pazovu i daju doprinos atmosferi opšteg jednoglasja.

Sa skupa u Sportskom centru FSS izostali su dva potpisnika kandidature Nemanje VidićaDragoljub Vukadinović i Branko Sosa Babić. Iskusni mojkovački privrednik stvorio je u Gornjem Milanovcu moderan Metalac, dok je Babić poslednjih godina aktivan kao predsednik Organizacije trenera FS Beograda.

Vidića je podržao i Mirko Poledica. Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ napustio je sednicu uoči glasanja o izboru Dragana Džajića za predsednika FSS.

Skupštinsko zasedanje propustilo je ukupno šest delegata. Uz Nemanju Vidića, Dragoljuba Vukadinovića i Branka Babića, izostali su i Vladimir Matijašević, predstavnik Čukaričkog, Ljubiša Tumbaković, predsednik Organizacije trenera FSS i Stefan Babović, emisar kruševačkog Napretka.

Izbor Dragana Džajića jednoglasno je podržan. U trenutku glasanja, u sali je bilo 78 delegata.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare